Kategorier
Tandvård

Invisalign gör skillnad för tänder i Stockholm

Den som önskar en rak, fin tandrad men inte vill ha den gamla typen av tandställning har tur. Nu finns Invisalign i Stockholm och behandlingen är snällare.

Det gamla sättet att göra en tandställning är att göra avtryck och göra en form. Detta kan vara både smärtsamt och mindre bekvämt för den som sitter i tandläkarstolen. Med den nyare metoden Invisalign är de obehagliga känslorna ett minne blott. Istället tar man bilder och låter en dator göra tredimensionella bilder som sedan används för att göra formerna för de nya tandställningarna.

Det stämmer, de nya tandställningarna. Det är nämligen inte så att man har en tandställning som får sitta på hela tiden utan flera stycken. Förr var det en och samma som satt kvar och justerades eftersom. Det kunde göra ont när tänderna flyttades och kom på plats. De nya har inte alls samma effekt. De är betydligt snällare mot patienten under hela behandlingstiden.

Invisalign är nya tidens tandställning

Har man funderingar på att göra en tandreglering kan man först boka in en konsultation. Då kan tandläkaren ta en titt och se hur behandlingen skulle gå till. Då får man även information om hela proceduren så att man kan känna sig trygg med vad som kan hända. Vill man sedan gå vidare bokas en tid in för att skapa en tandregleringsskena.

Tandregleringsskenorna görs genom att man först tar bilder som bearbetas i datorn. Skenorna kommer bli genomskinliga så att de inte syns. Man har en skena ett visst antal veckor tills tänderna ändrat sig en viss del. Sedan byts den ut mot en ny och detta sker flera gånger tills tandraden är perfekt. Man kan till och med få se bilder på hur resultatet kommer att bli innan behandlingen börjar. På det viset kan man vara trygg med att behandlingen kommer att bli som man önskar.

Läs mer information för dig här: invisalignstockholm.net